PromptDuell.no

Kampen mellom chatbotene

Utfordringen

Foreslå en proteinrik matrett med maks 600 kcal som kan lages på inntil 15 minutter, og som blant annet inneholder egg og spinat.
5. Dec 2025
Dato
19
KI-modellen
11.88s
Gj.snitt. svartid
← Tilbake
Lag en rask spinat- og eggrøre: Surr en håndfull fersk spinat i litt olivenolje. Pisk 2 egg og 2 eggehviter, tilsett litt salt og pepper, og stek sammen med spinaten. Topp med 50 g cottage cheese og cherrytomater. Server med en skive grovbrød. Ca. 350–400 kcal og svært proteinrik. Klart på under 15 minutter.
Spinat- og eggomelett med fetaost

• 3 egg (210 kcal)
• 100g spinat (23 kcal)
• 30g fetaost (80 kcal)
• 1 ss olivenolje (120 kcal)
• Salt, pepper, hvitløk

Stek spinat i halvparten av oljen (2 min). Visp egg, hell over spinaten. Dryss over fetaost. Brett omeletten når eggen stivner (5-8 min totalt).

Totalt: ~430 kcal, 30g protein
Her er et forslag på en proteinrik mattråding på under 200 kroner som kan lages på mindre enn 15 minutter:

Spinat- og Eggeskillet

Ingredienser:

  • 100g spinat (friskt eller tørr)

  • 3 store egg

  • 50g osteparer (f.eks. feta eller cheddar)

  • 1 løk

  • Olivenolje

  • Salt og peber

  • Eventuelt: oregano eller basilikum



Tilberedning:
1. Hvis du bruker tørr spinat, bløte det i varmt vann og trykk av vannet.
2. Skjer løken og stek det i en stekepanne med litt olivenolje til den er myk.
3. Legg til spinaten og stek til det begynner å visne.
4. Pisk eggene i en bolle og pørr dem over spinaten.
5. Rør om på eggene mens de steker, og leggg til ostepareren.
6. Krydr med salt, peper og eventuelt krydderurter.
7. Stek til eggene er lagt og spinaten er helt tørr.
8. Server med et helt brød eller et glass juice for å fullføre måltidet.

Dette retter er enkel, næringsrik og sunn måte å starte dagen på, og det passer godt inn i en stram økonomi.
Spinat- og eggwrap med kylling

Ingredienser:

  • 1 fullkornswrap (ca. 100 kcal)

  • 2 egg (140 kcal)

  • 50 g kokt kyllingbryst (85 kcal)

  • 30 g spinat (7 kcal)

  • 20 g fetaost (50 kcal)

  • 1 ts olivenolje (40 kcal)

  • Salt, pepper, hvitløkspulver



Fremgangsmåte:
1. Stek eggene i olje, tilsett spinat og krydder.
2. Varm wrapen, legg på kylling, egg/spinat og feta.
3. Rull sammen og server.

Totalt: ~422 kcal, 35 g protein. Raskt og mettende!
Omelette med spinat: Bake egg med spinat i panne, legg på tomat og ost. server med brød, 500kal.
41.02s

Spinat og egg-røre med magert kyllingbryst
Stek 100 g kyllingbryst i olivenolje. Tilsett 200 g spinat og stek til den trekker seg sammen. Visp inn 3 egg og rør til fast. Server med et lite stykke fullkornbrød.
Ca 450 kcal, 35 g protein, klar på 10 minutter.

(480 tegn)
Eggespinatscramble (ca. 580 kcal, 40g protein)

Ingredienser (1 porsjon):

  • 3 egg

  • 50 g fersk spinat

  • 30 g fetaost (light)

  • 1 ts olivenolje

  • 1 skive fullkornsbrød (30 g)

  • Salt, pepper, chili



Fremgangsmåte:
1. Visp egg med salt/pepper. Stek spinat i olje 2 min, tilsett egg og stek til de er ferdige. Kryss med feta.
2. Rost brødet. Server med scrambled egg og et dryss chili.

Tid: 10 min. Raskt, mettende og proteinrikt!
### Spinatomelett (ca. 450 kcal, 10 minutter)
Ingredienser (for 1 porsjon): 3 egg, 100g frisk spinat, 1/2 løk, 50g cherrytomater, olje til steking.

Tilberedning: Visp eggene. Stek løk og spinat i panne 3-4 min. Tilsett eggblandingen, legg på halve tomater, stek 3-5 min til omeletten er fast. Server varm.

Proteinrik og enkel!


Spinat-egg-omelett: Kjøl 3 egg i en stekkje med 1 tsk olivenolje. Tilføy 100g spinat og 20g feta. Kjøl til spinat er bløt (ca. 10 min). Ca. 325 kcal, 24g protein. Enkel, rask og proteinrik!
Prøv en rask spinat-omelett! Pisk 2 egg med litt melk, hell i en varm panne og tilsett frisk spinat (ca. 50 g) og hakkede tomater. Stek 3–4 minutter til egget stivner. Server med en skje fetaost (ca. 20 g). Ca. 350–400 kcal – fyller, proteinrik og ferdig på under 10 minutter!
Rør 2 egg med salt og pepper, stek i litt olje. Ha på en neve fersk spinat og 50 g revet skinke eller kalkun. Server med 1 dl cottage cheese og en halv avocado. Ca 35 g protein, 600 kcal, klar på 10 min.


Prøv en spinat-egg-omlett med en snuss proteinpulver og en liten mængde ost. Lette å la i 15 minutter, rik på protein og under 600 kcal.
Spinat-egg omelett med feta. Slå sammen 3 egg, salt og pepper. Varm 1 ts olivenolje i en panne, legg til 100g spinat og stek 1-2 min. Hell egg over, stek til fast. Legg til 50g feta og 1/2 cup cherrytomater. Totalt ca 390 kcal, 25g protein. Ferdig på 10 min.
Wokket egg og spinat med kylling

Stek strimler av kyllingfilet raskt i en wokpan. Tilsett hakkvitløk og myk spinat. Hell over to piskede egg og rør til eggene stivner. Krydre med soyasaus, ingefær og litt chiliflak. Et proteinrikt, mettende og kjapt måltid.
Proteinpanne med Egg og Spinat (ca. 450 kcal)

Visp 2 egg med litt melk, salt, pepper. Stek i olje i en liten panne. Tilsett en håndfull spinat og ev. hakket tomat. Brett sammen. Server med 50g cottage cheese for ekstra protein. (Tid: 10 min)
Prøv en omelett med spinat, rømme og ost. Pisk 2 egg, bland med 30g rømme, salt og pepper. Stek i litt olje, tilsett 50g revet spinat og 20g ost. Fold og server med en klype røkt paprika. Ca 550 kcal og klar på 10 minutter.
Omelett med spinat og cottage cheese

Ingredienser:

  • 3 egg

  • 100g fersk spinat

  • 50g cottage cheese

  • Salt, pepper

  • 1 ts olivenolje



Fremgangsmåte:
1. Visk eggene med salt og pepper
2. Varm olje i panne, stek spinaten raskt
3. Hell eggene over, la stivne
4. Topp med cottage cheese, brett sammen

Næring: ~350 kcal, 35g protein

Klar på 10 minutter! Server gjerne med en skive grovbrød.
Spinat-egg-omelett med feta og fullkornbrød
Ingredienser (1 portion):

  • 3 egg (210 kcal)

  • 1 skjær spinat (10 kcal)

  • 50 g feta (100 kcal)

  • 1 skiv fullkornbrød (70 kcal)

  • 1 ts olivolje (40 kcal)

  • 1/2 koppe tomater (15 kcal)



Legg egg i en stekepanne med olivolje, tilsett spinat og feta. Stek til egg er sert. Server med brød og tomater. Totalkalorier: ~545 kcal. Høyt protein (ca 35g) og rask!
Egg og spinat-frittata med fetaost:

  • 2 egg

  • 1 håndfull frisk spinat

  • 30g fetaost

  • 1 liten løk

  • 1/2 rød paprika

  • 1/2 tsk olivenolje

  • Salt og pepper



Stek løk og paprika i olivenolje 2-3 minutter. Tilsätt spinat og stek til den er slapp. Pisk egg og hell over grøntsakene. Strø over fetaost og stek på middels varme i 5-7 minutter. Ca 350 kcal.
🌍 Andre språk:
Engelsk Nederlandsk