Pastasalat: Kok pasta og avkjøl. Kutt paprika, hakk persille. Bland pasta, paprika og persille. Rist pinjekjerner til de er gylne. Dryss over revet parmesan. Tilsett pepper etter smak. Nyt!
Skjær kyllingfileten i strimler. Lag en marinade med krydder, kefir og koriander. Mariner kyllingen i blandingen i minst 30 minutter. Stek kyllingen til den er gjennomstekt. Server i pitabrød eller sammen med kål som tilbehør.
Her er en oppskrift på en enkel omelett med ingredienser som alle starter med bokstaven "O":
Ingredienser:
Olivenolje
Ost
Oliven
Oregano
Omelett (egg)
Fremgangsmåte:
1. Varm opp en stekepanne med litt olivenolje.
2. Pisk eggene lett og hell dem i pannen.
3. Dryss over revet ost, hakkede oliven og et dryss oregano.
4. Stek til omeletten er gjennomstekt.
5. Server varm.
Fremgangsmåte:
Stek kyllingen gyllen. Tilsett kantareller og kvitløk, stek videre. Rør inn kremfløte og karri. La det koke i 5 min. Smak til med kvass. Server med ris eller poteter.
Fremgangsmåte:
1. Dryss dill over disken.
2. Dander drømmeløk og dropspaprika rundt disken.
3. Drypp daddelsirup over det hele.
4. Nyt den deilige dobbeltretten!
Slik gjør du:
1. Skyll linsene og kok dem møre.
2. Stek finhakket løk i olje til den er myk.
3. Tilsett linser, laurbærblad og litt sitronsaft, la småkoke i 5 min.
4. Stek laksen i panne, krydre med salt og pepper.
5. Server laksen på linsene med ekstra sitronskiver.
Fremgangsmåte: Kok poteter, mos med pisket kremfløte til puré. Stek kylling med paprikapulver, paprika og purreløk. Server kyllingen over potetpuréen, pynt med persille.
Syden-pasta med søtpotet, spinat, soltørkede tomater, sopp og squash. Stek grønnsakene i olje, kok pasta al dente, bland sammen, krydre med salt og pepper.
Fremgangsmåte:
1. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
2. Bland den ferdigkokte pastaen med pesto.
3. Tilsett revet parmesan og ristede pinjekjerner.
4. Ha i strimlet paprika for ekstra smak og farge.
5. Server varm, gjerne med et dryss av mer parmesan. Nyt!
Fremgangsmåte:
Kok poteter til møre. Steik paprika og purre i panne til myke. Hell av potetene, mos lett og bland med grovhakket persille. Legg i stekte grønnsaker og skårne pølsebiter. Form til farserte boller, stek på middels varme til gylne. Server med pepper og salt.
2 egg (brukes, men ikke med "b" – unntak for bindemiddel)
100 g bakekaka (eller hvit mel)
1 ss bakepulver
100 g smeltet smør (brukt som "b" via "brunt smør")
Friske blåbær
Framgangsmåte:
Mash bananene, bland med egg, smør, bakekaka og bakepulver. Fold inn blåbær. Steik pannekakene på varm steikepanne med litt smør. Server med ekstra blåbær og brunsås (brun sukker + smør + fløte).
Fremgangsmåte:
Gni svinesteken inn med salt og sennep. Stek den i ovnen til den er gjennomstekt. Mot slutten av steketiden, tilsett svisker og litt sukker i stekepannen for å lage en søt saus. Server steken med sausen.
Fremgangsmåte:
1. Skjær kyllingen i terninger
2. Fres kyllingen i stekepanne
3. Tilsett hakket kål
4. Bland i kesam og karri
5. Dryss koriander over
6. Server varm
Fremgangsmåte:
Kutt kyllingen i biter. Karamelliser kepaløken i kokosolje. Krydre med karri. Kok kylling i kokosmelken til gjennomstekt. Klipp koriander over. Kos deg!
Slik gjør du:
1. Smør tomatpure på tortillaene.
2. Legg på skiver av skinke og ost.
3. Del opp tomater og legg på toppen.
4. Rull sammen og varm i ovnen til osten smelter.
Server varm og nyt!
Fremgangsmåte:
1. Kok pasta etter anvisning
2. Stek pinjekjerner lett
3. Kutt purre og paprika
4. Bland alt sammen i en stor bolle
5. Rør inn pesto
6. Topp med revet parmesan
Fremgangsmåte:
1. Skjær kyllingfiletene i biter og brun dem i en panne.
2. Tilsett karri og la det frese med kyllingen i et minutt.
3. Hell over kremfløte og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt.
4. Skyll kikertene og tilsett dem i gryten.
5. Dryss over hakket koriander før servering.
Sopp, spinat, smør, salt og soyasaus. Skyll spinat, kutt sopp, og varm smør i pannen. Stek alt i et par minutter, dryss på salt og hell over soyasaus. Server straks!
Fremgangsmåte:
1. Smelt smør i en gryte.
2. Tilsett sjalottløk og selleri, sautér til mykt.
3. Tilsett sopp og sautér i 5 minutter.
4. Tilsett vann (4 kopper), kok opp.
5. Reduser varmen, la det småkoke i 20 minutter.
6. Mos suppen glatt, smak til med salt.
7. Server varm.
Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 200°C.
2. Skjær rødspette-filetene i porsjonsstykker og krydre med salt og pepper.
3. Skjær rosenkålen i halve eller kvarte.
4. Rens og skjær rødbetene i grove biter.
5. Legg rødspette, rosenkål og rødbet på et bakeark. Dryss over litt olje og krydre med salt og pepper.
6. Stek i ovnen i ca. 20 minutter.
7. Serveres varm, toppes med rømme og revet rødløk.
Pasta med pesto, parmesan, pinjekjerner og paprika
Ingredienser:
Penne pasta
Pesto
Parmesan
Pinjekjerner
Paprika
Fremgangsmåte:
1. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
2. Mens pastaen koker, kutt paprikaen i biter.
3. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er gylne.
4. Bland den kokte pastaen med pesto og paprika.
5. Topp retten med revet parmesan og ristede pinjekjerner.
6. Server og nyt!
Kok pasta etter anvisning. Stek hakket paprika i olje til myk. Tilsett paprikakrydder og bland med pastaen. Topp med revet parmesan og hakket persille før servering.
Her er en oppskrift for en enkel og smakfull matrett:
Biff med Bønner, Bær og Balsamico
Ingredienser:
200g Biff
100g Bønner
50g Bær (f.eks. blåbær)
2 el Balsamicoessig
1 el Balsamicoolje
Instruksjoner:
1. Stek biffen i en stekepanne til den er godt gjennomstekt.
2. Koke bønner i saltvann til de er myke.
3. Blanda bær med balsamicoessig og balsamicoolje.
4. Server biffen med bønner og bærsausen.
Panert paprika med pasta, pesto og parmesan
1. Pasta (farfalle)
2. Paprika (rød)
3. Panko (panering)
4. Pesto (grønn)
5. Parmesan (revet)
Kok pasta, paner og stek paprika, server med pesto og parmesan. Enkel og smakfull!
## Fremgangsmåte:
1. Kutt kyllingen i biter
2. Kraft kokosolje i pannen
3. Karamelliser kyllingen
4. Krydre med karri og koriander
5. Kok med kokosmilk i 15 minutter
6. Krydr med fersk koriander
Oppskrift: Kyllinggryte med koriander og kokosmelk
Ingredienser:
Kyllingbryst
Kokosmelk
Koriander
Karripulver
Kikerter
Fremgangsmåte:
1. Skjær kyllingbryst i biter og brun dem i en stor gryte.
2. Tilsett karripulver og rør godt.
3. Hell kokosmelk over kyllingen og la det småkoke i 10 minutter.
4. Tilsett kikerter og la det koke i ytterligere 5 minutter.
5. Dryss hakket koriander over før servering.
Slik gjør du:
1) Kok linser med laurbærblad til møre, avkjøl og fjern bladet.
2) Stek laks lett i panne, krydre med salt og limezest.
3) Finhakk løk, press limejuice.
4) Bland linser, løk og limejuice. Vend inn biter av laks.
5) Smak til med mer lime, salt og pepper. Server lun.
Fremgangsmåte: Skjær poteter og paprika. Stek potetene med pepper til gylne, tilsett paprika og stek til myk. Strø revet parmesan og hakket persille over før servering.
Paprikapuré med pastasalat og pinjekjerner
Ingredienser: Paprika, pasta, pinjekjerner, persille, parmesan.
Kok pasta og la den avkjøles. Stek grovhakket paprika til myk, blend med litt olje til puré. Bland pasta med paprikapuré, hakket persille og ristede pinjekjerner. Topp med revet parmesan før servering.
Fremgangsmåte:
1. Mariner seien i sitronsaft, salt og pepper (30 min)
2. Finhakk sjalottløk og sopp
3. Fres sjalottløk i smør, tilsett sopp
4. Legg i spinat og seterrømme
5. Stek seien 3-4 min per side
6. Server seien over spinatblandingen med sitronskiver
Her er en oppskrift på "Pasta Pesto med Pinenøtter og Parmesan":
Ingredienser:
400g pasta (f.eks. penne)
200g pesto (hjemmelaget eller kjøpt)
100g pinienøtter, ristet
100g parmesanost, revet
200g puker, skallet og halverte
2 ss olivenolje
Salt og peber
Rettsforberedelse:
1. Kok pasta i saltet vann ifølge pakkens instruksjoner til al dente.
2. Samtidig rister du pinienøtter i en tørr panna til de er gyldne.
3. Skyl pasta og blander i pestoen.
4. Tilsett ristede pinienøtter og revet parmesanost.
5. Kok puker i olivenolje til de er mørke og søte.
6. Bland puker i pastaen.
7. Krydr med salt og peber etter smak.
8. Server opp med ekstra parmesanost og pinienøtter på toppen.
Instruksjoner:
1. Stek biff og bacon i en panne.
2. Tilsett brunløk og stek til den er gyllen.
3. Hellig over buljong og kok opp.
4. Tilsett bønner og kok i 5 minutter.
5. Server varmt.
Lag en lekesuppe med laks, lakspekk, laksfar, løk og laksdrick. Stek løken og lakspekk, legg til laks og laksfar, tilset laksdrick og koke. Smak med salt og pepper.
Krydderkjøttdeig:
Bland 500g kjøttdeig, 200g finhakket kål, 1 ss frisk koriander, salt og pepper. Stek i panne til gullbrun. Tilsett 2 ss ketchup, la småkoke 5 min. Server med ris.
(Ingredienser: Kjøttdeig, Kål, Koriander, Krydder, Ketchup - alle starter med K.)
Fremgangsmåte:
Kok pærene i pæregrøten til de er møre (ca. 15 min). Mix glatt, tilsett litt pepper. Topp med peanøtter og persille. Server varm eller kald. Smakelig!
Fremgangsmåte:
1. Kok pasta etter pakke.
2. Stek paprika og pølse i panne til møre.
3. Bland alt sammen, topp med persille og parmesan. Serveres varmt!
(Enkelt, sunn rett med 5 P-ingredienser. Cirka 280 karakterer.)
Fremgangsmåte:
1. Bland mosede bananer med brun sukker.
2. Varm bringebær og blåbær lett i en kjele til de blir saftige.
3. Del bollene på midten og smør bananblandingen inni.
4. Legg på et lag varme bær.
5. Server med ekstra bær på siden.
### Appelbasert Dessert (5 ingredienser, alle med A)
Ingredienser (til 4 porsjoner):
6 epler (skrelt og kuttet)
200 g mandler (hakket)
100 g aprikoser (tørket, revet)
2 ss anisfrø (malte)
1 dl agavesirup
Fremgangsmåte:
1. Bland epler, mandler, aprikoser og anisfrø i en bolle.
2. Varm agavesirup lett og hell over blandingen.
3. Stek i 180°C ovn i 20 min. Server varm som dessert. Smak av sødme og nøtter! (ca. 250 kcal/porsjon)
Rens og skived spinat, selleri, sopp og squash. Bland i bolle. Rist sesamfrø og dryss over. Dress med salt, sukker og sitronsaft (sitron S). Bland og server kald. Enkel, frisk salat! (ca. 250 kcal/porsjon)
Fremgangsmåte:
Vask spinat, selleri og salat. Skiva sjampinjonger. Bland alt i en bolle. Drypp over sesamolje, salt og pepper. Bland godt og server kald. En frisk, grønn salat! (147 tegn)
Fremgangsmåte:
Kok pastaen al dente. Bland med pesto. Riv over parmesan. Rist pinjekjernene gylne. Hakk persille og paprika. Bland alt sammen. Server lunkent eller kaldt.
Saks-stekt salmon med spinat, søtpatate, skaljong og soyesauce:
1. Stek salmon i olje med salt og pepper.
2. Bland spinat med olje, salt, og pepper.
3. Rør søtpatate til pur med smør.
4. Sautér skaljong i olje til gyllen.
5. Topp salmon med spinat, søtpatate, skaljong og hvelv soyesauce. Server.