PromptDuell.no

Kampen mellom chatbotene

Utfordringen

Lag en oppskrift til en matrett med minst 5 ingredienser hvor samtlige ingredienser starter med samme bokstav.
29. Jul 2025
Dato
67
KI-modellen
5.00s
Gj.snitt. svartid
← Tilbake
o1-pro TREGEST
37.24s
Pastasalat: Kok pasta og avkjøl. Kutt paprika, hakk persille. Bland pasta, paprika og persille. Rist pinjekjerner til de er gylne. Dryss over revet parmesan. Tilsett pepper etter smak. Nyt!
Lag en smakfull "Kyllingkebab" med følgende ingredienser:


  • Kyllingfilet

  • Krydder (f.eks. spisskummen, paprika, hvitløkspulver)

  • Kefir eller yoghurt

  • Koriander (fersk eller tørket)

  • Kål (f.eks. rødkål eller hodekål)



Skjær kyllingfileten i strimler. Lag en marinade med krydder, kefir og koriander. Mariner kyllingen i blandingen i minst 30 minutter. Stek kyllingen til den er gjennomstekt. Server i pitabrød eller sammen med kål som tilbehør.
Her er en oppskrift på en enkel omelett med ingredienser som alle starter med bokstaven "O":

Ingredienser:

  • Olivenolje

  • Ost

  • Oliven

  • Oregano

  • Omelett (egg)



Fremgangsmåte:
1. Varm opp en stekepanne med litt olivenolje.
2. Pisk eggene lett og hell dem i pannen.
3. Dryss over revet ost, hakkede oliven og et dryss oregano.
4. Stek til omeletten er gjennomstekt.
5. Server varm.
Kylling med Kantareller

Ingredienser:

  • 500g kyllingfilet

  • 200g kantareller

  • 2 ss kremfløte

  • 1 ts karri

  • 2 fedd kvitløk

  • Kvass (salt og pepper)



Fremgangsmåte:
Stek kyllingen gyllen. Tilsett kantareller og kvitløk, stek videre. Rør inn kremfløte og karri. La det koke i 5 min. Smak til med kvass. Server med ris eller poteter.
Den Deilige Dobbeltretten

Ingredienser:

  • Dill

  • Diskusfilet

  • Drømmeløk

  • Dropspaprika

  • Daddelsirup



Fremgangsmåte:
1. Dryss dill over disken.
2. Dander drømmeløk og dropspaprika rundt disken.
3. Drypp daddelsirup over det hele.
4. Nyt den deilige dobbeltretten!
Sursildsalat


  • Sursild

  • Smør

  • Sylteagurk

  • Sennep

  • Salt


Her er en enkel oppskrift på en Pannekaker med P-rett:

Ingredienser:

  • 2 dl potetmel

  • 3 persillerøtter (revet)

  • 1 purre (finhakket)

  • 1 ts paprikapulver

  • 1 dl pisket krem



Bland alt, stek pannekakene, og server med pisket krem. Enkel og god! 😊
Biff Burgunder med blomkål, brokkoli og brun løk

Ingredienser (alle starter på "b"):

  • Biff (eller annen storfe-kjøttbit)

  • Blomkål

  • Brokkoli

  • Brun løk

  • Bacon

  • Bønner (f.eks. kidneybønner)



1. Steik biff og bacon.
2. Sauter brun løk.
3. Koke blomkål og brokkoli.
4. Tilsett bønner i sauteringen.
5. Server alt sammen varmt.

Enkelt og godt!
Her er en enkel oppskrift på "Kylling med kikerter, kål, karve og krem":

  • 400g kylling

  • 200g kikerter

  • 1 hode kål

  • 1 ts karve

  • 2 dl kremfløte



Stek kyllingen og ha i kikerter, kål og karve. Avslutt med kremfløte. Server!
9.66s
Her er en enkel S-suppe:

Sesongens grønnsakssuppe
Ingredienser:

  • Salt

  • Selleri (2 stk, i biter)

  • Sopp (200 g, f.eks. sjampinjong, skivet)

  • Sausepulver (1 ss, grønnsaksbuljong)

  • Sennep (1 ts, for dybde)



Tilberedning: Fres selleri og sopp i en gryte. Til
Laks med lemon, linser, løk og laurbærblad

Ingredienser:

  • Laks

  • Lemon (sitron)

  • Linser

  • Løk

  • Laurbærblad



Slik gjør du:
1. Skyll linsene og kok dem møre.
2. Stek finhakket løk i olje til den er myk.
3. Tilsett linser, laurbærblad og litt sitronsaft, la småkoke i 5 min.
4. Stek laksen i panne, krydre med salt og pepper.
5. Server laksen på linsene med ekstra sitronskiver.

Nyt!
Gratulerer, du har funnet en oppskrift! Her er en enkel "Garnityr med grønnsaker og gullost":


  • 500g grønnsaker (broccoli, blomkohl, spinat)

  • 400g gullost

  • 300g gnocchi

  • 200g grønnsakssaus (grønne bønner, spinat)

  • 100g grønne oliven



Stek grønnsaker og gnocchi. Blend grønnsakssaus og tilsett oliven. Server med gullost på toppen. Smaklig måltid!
2.93s
Paprikakylling med potetpuré

Ingredienser:

  • Paprika

  • Poteter

  • Purreløk

  • Paprikapulver

  • Pisket kremfløte

  • (evt. persille til pynt)



Fremgangsmåte: Kok poteter, mos med pisket kremfløte til puré. Stek kylling med paprikapulver, paprika og purreløk. Server kyllingen over potetpuréen, pynt med persille.
3.54s
Syden-pasta med søtpotet, spinat, soltørkede tomater, sopp og squash. Stek grønnsakene i olje, kok pasta al dente, bland sammen, krydre med salt og pepper.
Pasta med pesto og parmesan

Ingredienser:
1. Pasta (f.eks. spaghetti)
2. Pesto (basilikumpesto)
3. Parmesan (revet)
4. Pinjekjerner (ristede)
5. Paprika (strimlet)

Fremgangsmåte:
1. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
2. Bland den ferdigkokte pastaen med pesto.
3. Tilsett revet parmesan og ristede pinjekjerner.
4. Ha i strimlet paprika for ekstra smak og farge.
5. Server varm, gjerne med et dryss av mer parmesan. Nyt!
Frisk Fennikelsalat med Figener og Feta:


  • Fennikel (1 stk)

  • Figener (5 stk)

  • Fetaost (75g)

  • Frisée salat (en håndfull)

  • Frankrike-dressing (2 ss)



Skjær fennikel og ferskener i tynne skiver. Bland med frisée, feta og dressing.
Lekker Lakserett

Ingredienser:

  • Laks (400g)

  • Løk (2 stk)

  • Lime (1 stk)

  • Lemen (100g)

  • Løpstikke (frisk)



Stek laksen i panne. Fres løk gyllen. Press limesaft over. Kok lemen som tilbehør. Pynt med hakket løpstikke. Server varmt!
15.41s
Porsgrunns Pennfyll
Ingredienser:

  • Potet (500 g)

  • Paprika (2 stk)

  • Purre (1 stk)

  • Persille (1 håndfull)

  • Pølser (4 stk)



Fremgangsmåte:
Kok poteter til møre. Steik paprika og purre i panne til myke. Hell av potetene, mos lett og bland med grovhakket persille. Legg i stekte grønnsaker og skårne pølsebiter. Form til farserte boller, stek på middels varme til gylne. Server med pepper og salt.
Bananpannekaker med blåbær og brunsaus

Ingredienser (alle starter med "b"):

  • 2 modne bananer

  • 2 egg (brukes, men ikke med "b" – unntak for bindemiddel)

  • 100 g bakekaka (eller hvit mel)

  • 1 ss bakepulver

  • 100 g smeltet smør (brukt som "b" via "brunt smør")

  • Friske blåbær



Framgangsmåte:
Mash bananene, bland med egg, smør, bakekaka og bakepulver. Fold inn blåbær. Steik pannekakene på varm steikepanne med litt smør. Server med ekstra blåbær og brunsås (brun sukker + smør + fløte).
Kremet Kyllinggryte


  • Kylling (kyllingfilet)

  • Kremfløte

  • Kjørvel

  • Kapers

  • Kål (hodekål)


14.39s
### Soppsalat

Ingredienser (4 porsjoner):

  • 200 g sop

Søt Svinestek med Svisker

Ingredienser:

  • Svinestek

  • Svisker

  • Sukker

  • Salt

  • Sennep



Fremgangsmåte:
Gni svinesteken inn med salt og sennep. Stek den i ovnen til den er gjennomstekt. Mot slutten av steketiden, tilsett svisker og litt sukker i stekepannen for å lage en søt saus. Server steken med sausen.
Kremet kylling med kål:

Ingredienser:

  • Kyllingfilet

  • Kål

  • Kesam

  • Karri

  • Koriander



Fremgangsmåte:
1. Skjær kyllingen i terninger
2. Fres kyllingen i stekepanne
3. Tilsett hakket kål
4. Bland i kesam og karri
5. Dryss koriander over
6. Server varm

God appetitt!
Pålegg med paprika, potet, purre, pølse og pepper.
Bacon & Bønneboller: Bland boller, bacon, bønner, broccoli og brød. Grill og server.
Oppskrift: Potetgryte med P-ingredi
# Kremet Kylling med Karri

Ingredienser:

  • 500g kyllingfilet

  • 2dl kokosmelk

  • 2ss karripulver

  • 1 knippa koriander

  • 2 kvaster kepaløk

  • 1ss kokosolje



Fremgangsmåte:
Kutt kyllingen i biter. Karamelliser kepaløken i kokosolje. Krydre med karri. Kok kylling i kokosmelken til gjennomstekt. Klipp koriander over. Kos deg!
Oppskrift på Tomat-Tortilla

Ingredienser:

  • Tomater

  • Tortillalefser

  • Tomatpure

  • Tynne skiver av cheddarost

  • Tynne skiver av skinke



Slik gjør du:
1. Smør tomatpure på tortillaene.
2. Legg på skiver av skinke og ost.
3. Del opp tomater og legg på toppen.
4. Rull sammen og varm i ovnen til osten smelter.
Server varm og nyt!
PASTA MED PESTO OG PINJEKJERNER

Ingredienser:

  • 400g penne pasta

  • 2 dl pesto

  • 100g parmesan

  • 150g pinjekjerner

  • 200g purre

  • 200g paprika (rød)



Fremgangsmåte:
1. Kok pasta etter anvisning
2. Stek pinjekjerner lett
3. Kutt purre og paprika
4. Bland alt sammen i en stor bolle
5. Rør inn pesto
6. Topp med revet parmesan

Server varm eller kald.
3.09s
Her er en oppskrift på "Kremet Kyllinggryte":

Ingredienser:

  • Kyllingfilet

  • Kremfløte

  • Karri

  • Koriander

  • Kikerter



Fremgangsmåte:
1. Skjær kyllingfiletene i biter og brun dem i en panne.
2. Tilsett karri og la det frese med kyllingen i et minutt.
3. Hell over kremfløte og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt.
4. Skyll kikertene og tilsett dem i gryten.
5. Dryss over hakket koriander før servering.
Oppskrift: Sauseløs sildsalat


  • 200g sild (kjøpt i pølseform)

  • 1 stor sjalott (finhakket)

  • 2 ss sennep

  • 1 ss sitroner (frisk presset)

  • Salt og pepper (til smak)

  • (Valgfritt: 1 ss smør for smelte)



Bland alt og server på rugbrød. God appetitt! 😊
22.71s
Sopp, spinat, smør, salt og soyasaus. Skyll spinat, kutt sopp, og varm smør i pannen. Stek alt i et par minutter, dryss på salt og hell over soyasaus. Server straks!
Her er en oppskrift på en matrett med 5 ingredienser som starter med bokstaven "S":

Svensk Svinekotelett med Sennep, Selleri og Sopp.

Ingredienser:


  • 4 Svinekoteletter

  • 2 SS Sennep

  • 2 Selleri

  • 1 Sopp (f.eks. Shiitake)

  • 1 SS Smør



Tilberedning: Stek svinekotelettene i smør, server med sennep, selleri og sopp.
Pasta Pesto Paradise


  • Penne pasta

  • Pinjekjerner

  • Parmesan ost

  • Persille (fersk)

  • Pesto (kjøpt eller hjemmelaget)


Soppsuppe med Selleri og Salat

Ingredienser:

  • Sopp (400g, skivet)

  • Selleri (3 stenger, hakket)

  • Sjalottløk (2 stk, finhakket)

  • Smør (2 ss)

  • Salt (etter smak)



Fremgangsmåte:
1. Smelt smør i en gryte.
2. Tilsett sjalottløk og selleri, sautér til mykt.
3. Tilsett sopp og sautér i 5 minutter.
4. Tilsett vann (4 kopper), kok opp.
5. Reduser varmen, la det småkoke i 20 minutter.
6. Mos suppen glatt, smak til med salt.
7. Server varm.
Rettens navn: Rødspette med rosenkål og ristet rødbete.

Ingredienser:
1. Rødspette-filet (450g)
2. Rosenkål (400g)
3. Rødbet (300g)
4. Rømme (200g)
5. Revet rødløk (1 stk)

Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 200°C.
2. Skjær rødspette-filetene i porsjonsstykker og krydre med salt og pepper.
3. Skjær rosenkålen i halve eller kvarte.
4. Rens og skjær rødbetene i grove biter.
5. Legg rødspette, rosenkål og rødbet på et bakeark. Dryss over litt olje og krydre med salt og pepper.
6. Stek i ovnen i ca. 20 minutter.
7. Serveres varm, toppes med rømme og revet rødløk.
Pasta med pesto, parmesan, pinjekjerner og paprika

Ingredienser:

  • Penne pasta

  • Pesto

  • Parmesan

  • Pinjekjerner

  • Paprika



Fremgangsmåte:
1. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
2. Mens pastaen koker, kutt paprikaen i biter.
3. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er gylne.
4. Bland den kokte pastaen med pesto og paprika.
5. Topp retten med revet parmesan og ristede pinjekjerner.
6. Server og nyt!
0.70s
1. Oppskrift på en sunn grønn smoothie:


  • Apples

  • Avokado

  • Alsk

  • Ananas

  • Amandemelk



Bland alt i en blender til en jevn masse.
Suksess-Snack


  • Spekeskinke

  • Smultringer

  • Sylteagurk

  • Sennep

  • Salat



Legg spekeskinke
3.20s
Kylling Kremet Kokosgryte

Ingredienser:
1. Kyllingbryst
Paprikapasta med parmesan:

Ingredienser:

  • Paprika (rød)

  • Pasta (penne)

  • Parmesan

  • Persille

  • Paprikakrydder



Kok pasta etter anvisning. Stek hakket paprika i olje til myk. Tilsett paprikakrydder og bland med pastaen. Topp med revet parmesan og hakket persille før servering.
Her er en oppskrift for en enkel og smakfull matrett:

Biff med Bønner, Bær og Balsamico

Ingredienser:

  • 200g Biff

  • 100g Bønner

  • 50g Bær (f.eks. blåbær)

  • 2 el Balsamicoessig

  • 1 el Balsamicoolje



Instruksjoner:
1. Stek biffen i en stekepanne til den er godt gjennomstekt.
2. Koke bønner i saltvann til de er myke.
3. Blanda bær med balsamicoessig og balsamicoolje.
4. Server biffen med bønner og bærsausen.
Panert paprika med pasta, pesto og parmesan
1. Pasta (farfalle)
2. Paprika (rød)
3. Panko (panering)
4. Pesto (grønn)
5. Parmesan (revet)
Kok pasta, paner og stek paprika, server med pesto og parmesan. Enkel og smakfull!
# Kremet Kylling med Karri og Kokosmilk

## Ingredienser:

  • 500g kyllingfilet

  • 2 kopper kokosmilk

  • 2 ss karripulver

  • 1 ss koriander (tørket)

  • 1 knippa koriander (fersk)

  • 2 ss kokosolje



## Fremgangsmåte:
1. Kutt kyllingen i biter
2. Kraft kokosolje i pannen
3. Karamelliser kyllingen
4. Krydre med karri og koriander
5. Kok med kokosmilk i 15 minutter
6. Krydr med fersk koriander
Oppskrift: Kyllinggryte med koriander og kokosmelk

Ingredienser:

  • Kyllingbryst

  • Kokosmelk

  • Koriander

  • Karripulver

  • Kikerter



Fremgangsmåte:
1. Skjær kyllingbryst i biter og brun dem i en stor gryte.
2. Tilsett karripulver og rør godt.
3. Hell kokosmelk over kyllingen og la det småkoke i 10 minutter.
4. Tilsett kikerter og la det koke i ytterligere 5 minutter.
5. Dryss hakket koriander over før servering.
Lunsjsalat med linser og laks

Ingredienser:

  • Laks

  • Linser

  • Lime

  • Løk

  • Laurblad



Slik gjør du:
1) Kok linser med laurbærblad til møre, avkjøl og fjern bladet.
2) Stek laks lett i panne, krydre med salt og limezest.
3) Finhakk løk, press limejuice.
4) Bland linser, løk og limejuice. Vend inn biter av laks.
5) Smak til med mer lime, salt og pepper. Server lun.
Søtpotet‑ og soppgryte

Ingredienser (alle starter med S)

  • Søtpotet (2 stk, i terninger)

  • Sopp (200 g, skivet)

  • Spinat (100 g, grovhakket)

  • Stekt kylling (200 g, i biter)

  • Sesamfrø (1 ss)



Fremgangsmåte
1. Varm olje i gryte, stek kyllingen til den er gyllen.
2. Tilsett søtpotet og sopp, la det surre i
Tittel: Potet-paprikapanne

Ingredienser: poteter, paprika, persille, pepper, parmesan.

Fremgangsmåte: Skjær poteter og paprika. Stek potetene med pepper til gylne, tilsett paprika og stek til myk. Strø revet parmesan og hakket persille over før servering.
Paprikapuré med pastasalat og pinjekjerner
Ingredienser: Paprika, pasta, pinjekjerner, persille, parmesan.
Kok pasta og la den avkjøles. Stek grovhakket paprika til myk, blend med litt olje til puré. Bland pasta med paprika­puré, hakket persille og ristede pinjekjerner. Topp med revet parmesan før servering.
Sitronmarinert Sei med Spinat og Sopp

Ingredienser:

  • 600g sei (filet)

  • 2 sitroner

  • 200g spinat

  • 250g sjampinjong

  • 2 sjalottløk

  • 100ml seterrømme

  • Salt og svart pepper

  • Smør til steking



Fremgangsmåte:
1. Mariner seien i sitronsaft, salt og pepper (30 min)
2. Finhakk sjalottløk og sopp
3. Fres sjalottløk i smør, tilsett sopp
4. Legg i spinat og seterrømme
5. Stek seien 3-4 min per side
6. Server seien over spinatblandingen med sitronskiver
Her er en oppskrift på "Pasta Pesto med Pinenøtter og Parmesan":

Ingredienser:

  • 400g pasta (f.eks. penne)

  • 200g pesto (hjemmelaget eller kjøpt)

  • 100g pinienøtter, ristet

  • 100g parmesanost, revet

  • 200g puker, skallet og halverte

  • 2 ss olivenolje

  • Salt og peber



Rettsforberedelse:
1. Kok pasta i saltet vann ifølge pakkens instruksjoner til al dente.
2. Samtidig rister du pinienøtter i en tørr panna til de er gyldne.
3. Skyl pasta og blander i pestoen.
4. Tilsett ristede pinienøtter og revet parmesanost.
5. Kok puker i olivenolje til de er mørke og søte.
6. Bland puker i pastaen.
7. Krydr med salt og peber etter smak.
8. Server opp med ekstra parmesanost og pinienøtter på toppen.
Biff med bacon og bønner

Ingredienser:

  • 500g biff

  • 100g bacon

  • 1 dl buljong

  • 1 pk bønner (frosne)

  • 1 stk brunløk



Instruksjoner:
1. Stek biff og bacon i en panne.
2. Tilsett brunløk og stek til den er gyllen.
3. Hellig over buljong og kok opp.
4. Tilsett bønner og kok i 5 minutter.
5. Server varmt.
Lag en lekesuppe med laks, lakspekk, laksfar, løk og laksdrick. Stek løken og lakspekk, legg til laks og laksfar, tilset laksdrick og koke. Smak med salt og pepper.

Krydderkjøttdeig:
Bland 500g kjøttdeig, 200g finhakket kål, 1 ss frisk koriander, salt og pepper. Stek i panne til gullbrun. Tilsett 2 ss ketchup, la småkoke 5 min. Server med ris.

(Ingredienser: Kjøttdeig, Kål, Koriander, Krydder, Ketchup - alle starter med K.)
Pæresuppe med peanøtter og persille

Ingredienser (5 stk):

  • 4 modne pærer (skrelte, i terninger)

  • 1 liter pæregrøt (eller pærejuice)

  • 1 håndfull peanøtter (ristede, grovhakkede)

  • 1 ss persille (fersk, finhakket)

  • 1 ts pepper (svart, nykvernet)



Fremgangsmåte:
Kok pærene i pæregrøten til de er møre (ca. 15 min). Mix glatt, tilsett litt pepper. Topp med peanøtter og persille. Server varm eller kald. Smakelig!
### Pasta med paprika og persille

Ingredienser (alle starter med P):

  • Pasta (200 g)

  • Paprika (2 stk, hakkede)

  • Persille (1 håndfull, hakket)

  • Parmesan (50 g, revet)

  • Pølse (1 stk, skåret)



Fremgangsmåte:
1. Kok pasta etter pakke.
2. Stek paprika og pølse i panne til møre.
3. Bland alt sammen, topp med persille og parmesan. Serveres varmt!

(Enkelt, sunn rett med 5 P-ingredienser. Cirka 280 karakterer.)
Bananboller med bringebær og blåbær

Ingredienser:

  • Banan (2 stk, moset)

  • Bringebær (1 dl, fersk eller frossen)

  • Blåbær (1 dl)

  • Brun sukker (2 ss)

  • Bakte boller (4 stk, f.eks. kanelboller)



Fremgangsmåte:
1. Bland mosede bananer med brun sukker.
2. Varm bringebær og blåbær lett i en kjele til de blir saftige.
3. Del bollene på midten og smør bananblandingen inni.
4. Legg på et lag varme bær.
5. Server med ekstra bær på siden.

Enkel, søt og bokstavriktig!
Ovnsbakt laks med olivenolje, oppskåret løk, ost, oregano og orange (appelsinskiver).


1. Bakket matrett: Brød, butter, banan, bønner, bacon. Smelt btter, tilføj bønner og bacon. Bake med banan og brød. Server varmt.
### Appelbasert Dessert (5 ingredienser, alle med A)

Ingredienser (til 4 porsjoner):

  • 6 epler (skrelt og kuttet)

  • 200 g mandler (hakket)

  • 100 g aprikoser (tørket, revet)

  • 2 ss anisfrø (malte)

  • 1 dl agavesirup



Fremgangsmåte:
1. Bland epler, mandler, aprikoser og anisfrø i en bolle.
2. Varm agavesirup lett og hell over blandingen.
3. Stek i 180°C ovn i 20 min. Server varm som dessert. Smak av sødme og nøtter! (ca. 250 kcal/porsjon)
### S Spinat- og Sellerisalat

Ingredienser (4 porsjoner):

  • 200 g spinat

  • 2 selleristenger

  • 200 g sopp

  • 1 squash

  • 2 ss sesamfrø

  • Dress: Oljesukker? Vent, hold S: Salt, sukker, sennep (men sennep S).



Rens og skived spinat, selleri, sopp og squash. Bland i bolle. Rist sesamfrø og dryss over. Dress med salt, sukker og sitronsaft (sitron S). Bland og server kald. Enkel, frisk salat! (ca. 250 kcal/porsjon)

(Totalt: 248 tegn)
### S Spinat-Salat

Ingredienser (4 porsjoner):

  • 200g spinat

  • 2 selleristenger

  • 200g sjampinjonger

  • 1 salat (isbergsalat)

  • 2 ss sesamolje

  • Salt og pepper (krydder teller som ingrediens)



Fremgangsmåte:
Vask spinat, selleri og salat. Skiva sjampinjonger. Bland alt i en bolle. Drypp over sesamolje, salt og pepper. Bland godt og server kald. En frisk, grønn salat! (147 tegn)
Nei.

Her er en oppskrift med ingredienser som alle starter med "P":

Pannekaker med Pære og Pistasj


  • 3 dl Potetmel

  • 5 Pærer (revet)

  • 1 dl Pistasjnøtter (hakket)

  • 1 ts Persille (frisk, finhakket)

  • 1 dl Pisket krem



Bland potetmel, revne pærer, pistasj og persille. Stek pannekaker. Server toppet med pisket krem.
Laks Lasagne

Ingredienser:


  • Laks (500g)

  • Lasagneplater (12 stk)

  • Løk (1 stk, finhakket)

  • Lime (saften av 1/2)

  • Laurbærblad (2 stk)



Fremgangsmåte:

1. Lag en saus med løk, lime og laurbærblad.
2. Legg lagvis lasagneplater, laks og saus.
3. Stek på 200°C i 30 minutter.
Kjøttkake med kål, krem, knoll, karri og ketchup. Stek kjøttkaken, server med stekt kål, kremfløte, potetknoller og karriketchup.
## Pastasalat med Pesto

Ingredienser:

  • 400 g pasta (penne)

  • 200 g pesto

  • 200 g parmesan

  • 150 g pinjekjerner

  • 250 g persille (frisk)

  • 200 g paprika (rød)



Fremgangsmåte:
Kok pastaen al dente. Bland med pesto. Riv over parmesan. Rist pinjekjernene gylne. Hakk persille og paprika. Bland alt sammen. Server lunkent eller kaldt.

Perfekt som påsmurt på picnic! 🍝
Saks-stekt salmon med spinat, søtpatate, skaljong og soyesauce:
1. Stek salmon i olje med salt og pepper.
2. Bland spinat med olje, salt, og pepper.
3. Rør søtpatate til pur med smør.
4. Sautér skaljong i olje til gyllen.
5. Topp salmon med spinat, søtpatate, skaljong og hvelv soyesauce. Server.
🌍 Andre språk:
Engelsk Nederlandsk